Tabiat bir san'at-ı İlahiyedir, Sani olamaz...Bir kitabet-i Rabbanîdir, kâtip olamaz... Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Bir defterdir, defterdar olamaz. Bir kanundur, kudret olamaz. (Lem'alar)

22 Şubat 2011 Salı

22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü

  
Çaka Bey Oymağı Yürüdü
       Bafra İzcileri 22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü kapsamında yürüyüş yaptı.

       Bafra İzcileri  “22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü” kapsamında Bafra Alpaslan Türkeş Parkı Fuar Alanından Cumhuriyet Meydanına yürüyüş yaptı. İzciler Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı söyledi. Ardından izci gruplar izci şiirleri ve şarkılarını hep birlikte söyledi.
       Biz de Kızılırmak İlköğretim Okulu Deniz İzcileri olarak İzci Düşünce Günü kutlamalarına katıldık. Bafra izcileri tanıştılar, kaynaştılar.

 

20 Şubat 2011 Pazar

İzcilerimle

Burunca İzci Evi

2007-2008 Yılından bugüne kadar izcilerimizle etkinliklerimizden bazıları. Biz susalım resimlerimiz konuşsun. (Resimler büyütülebilir.)

17 Şubat 2011 Perşembe

Arıcılık Sertifikamızı Aldık

       02.11.2010 Salı günü başlayan arıcılık kursumuz araya 9 günlük Kurban Bayramı tatili girerek 06.12.2010 Pazartesi günü bitti. Toplam 20 gün süren  kursumuz  arıcılık uzmanı Hüseyin İSPİRLİ tarafından Halk Eğitim destekli olarak verildi. 28.01.2011 Cuma akşamı Bafra Ziraat Odasında düzenlediğimiz bir törenle arıcılık belgelerini aldılar. Bu onurlu günümüze Bafra Halk Eğitimi müdürü Yalçın AK ve müdür yardımcısı Yaşar DEM'de katıldı. Kursumuzda arıcılığın tarihi gelişimini ve arıların teknik bakımlarını öğrendik. En önemli kazancımız ise çok kıymetli dostlar oldu.

16 Şubat 2011 Çarşamba

Avcılığım

 
Altınkaya Barajından  ağustos sonlarında oltayla tuttuğum sazanlar. 2011 Sazan avı sezonu başlayınca yeni resimler, videoları ve sazan avlarının çok pratik yöntemlerini sizlerle paylaşacağım.


 Balıkçılık oltayla başlar en son kayık alınarak doruğa ulaşılır.Kayığı Çaka Bey ismiyle ruhsatlandırdım. İlk Türk Amirali Çaka Bey'i sık sık yadediyorum. Rumuzum, İzci Oymağım, Kayığım ve sitemde bu ismi görüyorsunuz.

12 Şubat 2011 Cumartesi

Orta Karadenizde Ballı Bitki Mera Dağılımı


 

Çaka Bey Kimdir?


       Çaka bey 1071 Malazgirt Savaşı'nın hemen sonrasında Türkmenlerin çok kısa sürede Anadolu Batı Anadolu'da hâkimiyet kurmuş ve Türk tarihinin ilk deniz savaşı filosunu oluşturarak askeri başarılar kazanmış bir Türk komutanı ve denizcisi. Coğrafyasına yayıldıkları dönemde, Selçuklu ordusundan bağımsız hareket ederek, İzmir (Smyrna)'yı ilk defa olarak Türk idaresine katmış, daha sonra İznik (Nikaia)'da payitaht kurmuş bulunan Anadolu Selçukluları ile güçlerini birleştirmiştir.

Deniz İzcileri Çakabey Oymağı


      Hayatım boyuncaİzci gibi doğayla iç içe yaşadım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle, 16–25 Şubat 2008 yılında 23 Nisan İ.Ö.O/Samsun' da LTK sertifikamı alarak izcilik faaliyetlerimi resmileştirdim. 21–27 Temmuz 2009 Kastomonu/Yolkonak' da Oymakbaşı Kursu Sertifikasını aldım. Halen izcilik faaliyetlerimi Kızılırmak İ.Ö.O. da sürdürmekteyim.

Acemi Arıcı

        

       Arıcılık maceram Şubat 2010 yılında çok kıymetli arkadaşım ve ağabeyim Kemal BOYALICI'nın tavsiyeleriyle başladı.Yine çok kıymetli Arı uzmanı, öğretmenim ve gönüllü danışmanım Hüseyin İSPİRLİ ağabeyle gelişti.
       Bu güzel arılık Hüseyin İSPİRLİ' ye aittir.(http://huseyinispirli.blogspot.com/ ) Ben ve üç kovanım arılıksız kaldık buraya sığındık.