Tabiat bir san'at-ı İlahiyedir, Sani olamaz...Bir kitabet-i Rabbanîdir, kâtip olamaz... Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Bir defterdir, defterdar olamaz. Bir kanundur, kudret olamaz. (Lem'alar)

19 Haziran 2011 Pazar

Uçurtma


Kızım Şule  ve yeğenim Hüseyin ile uçurtmamızı göklere çıkardık. Ben çocuklardan fazla eğlendim.

13 Haziran 2011 Pazartesi

Kraliçe Adaylarını Temizledim


Yaz Kampında iyice ıslanan çadırımızı Yeğenim Hüseyin ile sokakta kuruttuk.


Hanımında yardımıyla eksiklerimizi tamamlayıp okul bahçesinden aldığım oğulu Kolay' a götürdüm. Güçlü kovanlarımdan bir yavrulu polenli çıta alarak arıları birleştirdim, en kalitelisinden koku verdim,  inşaallah kaynaşırlar. Yeni koloniyi bu görününen üç arının soluna yerleştirdim. Bu yeni kolonim çok sakin inşallah bir süre sonra o koloniyi Bafra'ya geri getireceğim onlardan yeni analar almak istiyorum.

11 Haziran 2011 Cumartesi

Yaz Kampımız



Bafra izcileri Tarım Lisesi bahçesinde yaz kampında buluştu. Kampa İlçe İzci Kurulu Başkanı Mustafa Köksalan, Ergin İzci Önderi Kadir Macit, Oymak İzci Önderi Murat Atmaca, Küçük İzci Önderi Kemal Boyaalıcı, İzci Liderleri Sevil Taşbaş, Aydın Kayar ve izcileri katıldılar.

8 Haziran 2011 Çarşamba

Arılar Çalışkan Ve Öfkeli

Arılarımın çoğalması, çalışması güzel ama çok öfkeliler. Nektar dönemi sonunda kraliçelerimi uysallarıyla değiştireceğim. Okuldan aldığım oğulun anası çok sakin. Bu arılar bana arıcılığı daha çok sevdirdi.