Tabiat bir san'at-ı İlahiyedir, Sani olamaz...Bir kitabet-i Rabbanîdir, kâtip olamaz... Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Bir defterdir, defterdar olamaz. Bir kanundur, kudret olamaz. (Lem'alar)

24 Eylül 2011 Cumartesi

Planör

     ((THK. Bafra Şubesi başkanı Salih Zeki Nayır,”Bafra’lı gençlerin bir kartal gibi özgürce gökyüzünde uçmalarını sağlamak ve aynı zamanda havacılığı sevdirmek, gençleri sosyal hayatta mükemmelliğe ulaştırmak için THK Bafra Şubesi kendine vazife edinmiştir. 2011 yılında planör kursu, 2012 yılında paraşüt, yamaç paraşütü kurslarımız açılacaktır. Kurslarımız ücretsiz olup, 15 ila 50 yaş arası bay, bayan herkes katılabilecektir. Planör kursuna katılmak isteyenlerin, kontenjanın sınırlı olması nedeniyle en kısa zamanda  2011 yılının Mart ayı tarihinden başlamak üzere Haziran 2011 tarihine kadar şahsen THK Bafra Şubesi’ne müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.))
     Bu haber 07 Mart 2011, Pazartesi günü Bafra Haber'de yayınlanmıştır.
        THK Samsun Şubesi Başkanı Kerim Samangül, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yeni almış olduğu bir karar doğrultusunda Planör eğitimlerinde “Kule” şartının getirildiği, Bafra Emenni köyünde böyle bir yapılanmanın olmadığını, yapımın da zaman alacağı gerekçesiyle bu yıl ki Planör uçuş eğitiminin Çarşamba Havalimanına kaydırıldığını söyledi.  Bu arada 2011 Ekim ayı içerisinde Bafra semalarında Paraşüt atlayışlarının gerçekleşeceği müjdesini verdiler.
       THK'nun Bafra'da açmış olduğu planör kursuna kaydını ilk yaptıranlardan biriyim. Maalesef kursun başladığı  haberi verilmedi. Kursun başladığını ve alınmama gerekçemizi araştırınca öğrendim. 1969 doğumluyum, 40 yaş üzerini elemişler.


Yani hayalimiz bir başka bahara kaldı... Halbuki önce Bafra'lılar tercih edilmeliydi. Maalesef Bafra THK'nun düzenlemiş olduğu bir kursa biz Bafra'lılar katılamadık.
Tabi herşeyde bir hayır vardır.

22 Eylül 2011 Perşembe

Ziyaret

Türkan anneyi ziyaret ettim.


Kedi gibi tırmandım.



Görüyorsunuz sanki sokakta yürüyorum. (Nazar değmesin bana)


Daldan dala geçiyorum. Çocukluğuma geri döndüm.



Çocuklar gibi neşeliyiz. Dalından meyve toplamak ne kadar hoş.

Türkan anneye veda ederek bahçeden ayrılıyoruz. (Kıymetli mesai arkadaşım Orhan TURHAN' ın annesi)

İşte topladığım incirler. Yarısı kadar da yemişizdir.
Resimler kızım Şule tarafından çekilmiştir.

19 Eylül 2011 Pazartesi

Haydi Çocuklar Okula

       Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:
“Dünyanın en zengin aklını gördüm

 Sermayesini sordum, dedi ki: okul.”
       İnsanın diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

      Yeni bilgiler yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle...

Öğretmenimiz Ercan Sezgin, müdür yardımcımız Nuri Kara ile bir anı

Yeğenim Hüseyin

Okulumuzdan bir kaç fotoğraf

Mini mini birler







18 Eylül 2011 Pazar

Kış Hazırlıkları

Arıları Bafra’nın Sahilkent köyünde kışlamaya bıraktık.
Kovanlar kontrol edildi. Nektar ve polen akışı az da olsa devam ediyor. Tekrar sağılacak çıtaların olduğu gözlendi. Onları artık arılara bırakacağız. Bayvarol uygulaması yaptım. Beş çıtaya bir adet olarak şeritleri koydum. Dört kilogram şekerle beş litre invert şurup hazırlayarak arılarıma verdim.
09.09. 2011 Cuma günü Belfast f1 ana alarak iki yeni koloni oluşturmuştum. Anaların yumurtlamaya başladığı görüldü. Yeni sezona üç f1 üç adette Kafkas meleziyle gireceğim, inşallah.
Arılarda durumların iyi olması bizimde moralimizin yükselmesini sağlıyor.

11 Eylül 2011 Pazar

İkinci Bahar (Hasat)

Olgunlaşmasını beklediğim çıtaların hasadını Kemal BOYALICI hocamın bal süzme makinesinde yaptım.


Kahraman kızım ünivesite hazırlık derslerine ara verip yardıma koştu.

Sır almak sabır işiymiş.

Bal bu hızla yanlara yapışıyor.

Şule ve Semanur sırayla makineyi çalıştırıyorlar.

Ve arının mucizevi hediyesi... Esere bakıp hakiki sanatkarını alkışlıyoruz.