Tabiat bir san'at-ı İlahiyedir, Sani olamaz...Bir kitabet-i Rabbanîdir, kâtip olamaz... Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Bir defterdir, defterdar olamaz. Bir kanundur, kudret olamaz. (Lem'alar)

21 Nisan 2011 Perşembe

“ İZCİLER YARDIM SEVERDİR”

BAFRA İZCİLERİNDEN KÖY OKULLARINA GİYECEK VE AYAKKABI YARDIMI
Bafra İzcileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “ İzci Yardımseverdir” ilkesi doğrultusunda  Ortadurak, Müstecep, Çetinkaya ve Kanberli İlköğretim okullarında okuyan  ihtiyaç sahibi  107 öğrenciye giyim ve  ayakkabı yardımı yapıldı. İlçe İzci Kurulunun oluşturduğu komisyon okulları ziyaret ederek giysi ve ayakkabıları teslim ettiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi yapılan bu yardımla öğrenciler sevindirildi.

Hediyelerimizi dağıtmaya Çetinkaya'dan başladık. (Okul Müdürü İsmail KOPARAN)
BAFRA  İLÇESİ İZCİ KURULU Başkan; Mustafa KÖKSALAN, komisyon üyeleri; Kızılırmak İlköğretim Okulu İzci lideri Murat ATMACA, Atatürk İlköğretim Okulu izci lideri Aydın KAYAR,  Fatih İlköğretim Okulu İzci lideri Yılmaz COŞKUN, Kanberli İlköğretim Okulu İzci lideri Hüseyin YAVUZ, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu izci lideri Kemal BOYALICI’dan oluşmaktadır.

Müstecep'te Okul Müdürümüz bize yanıç ziyafeti verdi. (Okul Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU)
   
(Okul Müdürü Hamdi KORKMAZ)
Bize ayakkabılarda indirim yapan Bafra Ayakkabı Dünyası'na ve giysilerde indirim yapan Fatih Giyim'e teşekkür ediyoruz.
Öğrencilerin gözlerindeki mutluluk her şeye değdi doğrusu. Ayrıca lider yardımcım Bahri KURT her zaman olduğu gibi yine yanımda.

16 Nisan 2011 Cumartesi

ARILIĞIM





Artık ematçi olmaktan kurtuluyorum. Dostlarım sağolsunlar misafir ettiler ama kendi arılığın gibi olmuyor. İzci lideri değerli dostum Yılmaz Çoşkun amcası Murat dayı ile bizi tanıştırdı. Samsun'un Bafra ilçesinde Kolay beldesi'nin yukarı kesimlerinde çok güzel bir arılık buldum. Arılar burada yaz ve kış kalabilirler. Artık yer sorunumuz kalmayacak. Balık ve arılarım yan yana olacak. Bu güzel meyvelik Murat Çoşkun amcamızın, inşaallah burada arılarım ve ben mutlu olacağız.
(Resimler Yılmaz Çoşkun, amcası Murat Çoşkun ve dayı oğlu Nail Bey.)

Çaka Bey Oymağı Kamp Hazırlığında

İzcilerime daha önce çadır kurmayı öğrettim. Öğrendikleri bilgileri bu kamp çadırımızda deniyorlar. Başlangıçta her kafadan ses çıksa da lider yardımcılarım Bahri Kurt ve Sedat Yarar kontrolü ele alıyorlar.
Çadır kurulduktan sonra güzel bir basketbol maçı da yapıyoruz. Uygulama alanımız Samsun-Bafra Kızılırmak İlköğretim Okulu bahçesidir.

10 Nisan 2011 Pazar

Türk Hava Kurumu Planör Uçuş Kursu

  Türk Hava Kurumu Planör Uçuş Kursu: Arılarımın genel kontrollerini yaptık havalar müsaade etmediği için bekleme pozisyonundayız. Tabi boş durmuyoruz. THK'nun Bafra'da açmış olduğu planör kursuna kaydımı yaptırdım. Bu uçuşlardan sonra sıra yamaç paraşütünde. Öğrenmek ne kadar güzel. Yapamam, kelimesini hayatımdan çıkaralı çok oldu. Başvuru için gerekli belgeleri THK'dan alabilirsiniz. (Resimler alıntıdır.)