Tabiat bir san'at-ı İlahiyedir, Sani olamaz...Bir kitabet-i Rabbanîdir, kâtip olamaz... Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Bir defterdir, defterdar olamaz. Bir kanundur, kudret olamaz. (Lem'alar)

31 Mayıs 2011 Salı

Seyretmek Huzur Veriyor

Okulun bahçesinden aldığım iki çıtalık oğul iki gündür polen taşıyor, ama yumurta yok. Bakalım ne zaman yumurtlayacak? Her gün yanlarında on dakika zaman geçiriyorum, seyretmek huzur veriyor.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

ÇİÇEKLERİM


İzcilerimle okul bahçesine çiçek diktik. Onlarla gurur duyuyorum. Bu sene bir kısmı mezun olacak, hem seviniyor hem de üzülüyorum. Onları çok özleyeceğim.

25 Mayıs 2011 Çarşamba

ARILAR OKULU BASTI


Bir kaçak koloni okulun bahçesideki çam ağacını mesken edinmiş. Okul müdürümüz Özden GÜNEYLİ' nin telefonuyla durumdan haberim oldu. İzcilerim ağaca yetişebilmem için tezgâh kurmama yardım ettiler. Başarılı bir çalışma ile arıları kovana yerleştirdik. Sahibi çıkarsa arıları vermeye hazırız. Bu çevrede üç arıcı arkadaş varmış. Kendi aralarında kavga ederlerse arılar tabiki bana kalır.



Bu arılar ne kadar uysal. Arkadaşlar nasıl oluyorda giysi olmadan arılara bakım yapabiliyorlar diyordum. Bu arılar sinek gibi kollarımda geziyorlar, kuzu gibiler maşallah. Benim arıların kovanına dokunmaya başlayınca uyarılar başlar, sonrası malum. Ama haklarını çiğnemeyelim yoldan geçene dokunmazlar.


24 Mayıs 2011 Salı

ARILAR ARTIK YOLCULUĞA HAZIR

22 Mayısta arılara yer yapmıştım. Bu hafta içinde arıları götüreceğim. Son kontrollerimizi yaptık. Öğlen saati arıların azlığı beni şaşırttı. İkindiden sonra tekrar kontrole gittiğimde mevcudun arttığını gördüm.Tarlacılar demek nektar toplamaya başlamışlar, dağ tepe bal topluyorlar. Moral bulalım diye arılarla uğraşalım derken, moralimiz sıfıra düşecekti az kalsın...

22 Mayıs 2011 Pazar

ARILARIN YERİ HAZIR

Kolay'da arıları yaz kış bırakmayı düşündüğüm yerin ilk hazırlığını yaptım. Burada arılarım ve ben rahatsız etmez ve edilmezsek kalıcı olmayı düşünüyorum. Hayırlısı Allahtan...

21 Mayıs 2011 Cumartesi

SAĞLIK İÇİN SPOR

Havalar yine kapandı, biz de spora başladık. Hedef seksen kiloya düşmek. Şu an mı ? Doksandört kiloyum.

17 Mayıs 2011 Salı

ARILARA MAŞALLAH


Biladerim Vahit, yeğenlerim İlke ve Hüseyin ile arılara teşvik pirimi vermeye gittik.
Bölgemizde teşvik 26 mayısa kadar uygulanabiliyor. Maşallah durumlar hergün daha iyiye gidiyor. Aksilik olmazsa güçlü bir koloniyle sezona gireceğiz.

15 Mayıs 2011 Pazar

ARILAR COŞMUŞ ARILIK VIZIR VIZIR

Dün arı kuşları moralimi çok bozdu. Ben o kadar itinayla bakayım, siz benim güzel arılarımı yiyin. Bugün yine arılığa gittim. Hava açık 20 derece sıcaklık var. Bir tane arıkuşu göremedim. Demek ki hava kapalıyken kuşlar arı bulamıyorlar ve arılığa gelip avlanıyorlar.


14 Mayıs 2011 Cumartesi

ARILIKTA SON DURUM

  

Sıcaklık 16 derece ama hava kapalı. Normalde genel bakım yapmam gerekliydi. Yalnızca şerbet verip kovanları kapatacağım. Arılığın üzerinde çok sayıda arı kuşu var. Sesleri de bir garip, çekim sırasında sesleri duyuluyor. Ben orada olmama rağmen jet gibi pike yaparak arıları kapmaya çalışıyorlar. Arkadaşlar bu kuştan şikâyet ediyorlardı. Ben varlıklarını bugün farkettim.

8 Mayıs 2011 Pazar

ARILARIM VE İZCİLERİM

İzcilerimle arıları kontrole gittik, tabi  uzaktan...

   

KÖPRÜDEN GEÇTİ GELİN Aslında Kızılırmak bir kültürdür. İçinden Kızılırmak geçen her yöre bu olayı ve türküyü benimsemiştir. Diğer illerdeki Kızılırmak Köprüleri üzerinde aynı gelenek sürdürülüyor mu bilmiyorum ama İlçemiz Bafra’da gelinler Damatla birlikte telli duvaklı olarak bu Kızılırmak Köprüsünü bir uçtan diğer uca kadar yürüyerek geçerler.
Türkünün TRT Repertuvarındaki hali şöyledir.
Köprüye varınca köprü yıkıldı
Üç yüz atlı birden suya döküldü
Nice yiğitlerin beli büküldü

Kızılırmak nettin allı gelini
Nasıl yedin benim suna boylumu

Kızılırmak parça parça olasın
Her parçanı bir diyara salasın
Sende benim gibi yarsız kalasın

Kızılırmak nettin allı gelini
Nasıl yedin benim suna boylumu

Anası der ben kızımı veremem
Babası der ben sözümden dönemem
Kardeşi der ben kanına giremem

Kızılırmak nettin allı gelini
Nasıl yedin benim suna boylumu

İZCİLERİMLE GELENEKSELLEŞTİRDİĞİMİZ BİSİKLET GEZİMİZDEN RESİMLER
Gezimiz  Kızılırmak İlköğretim Okulu önünde başlayıp Yağmurca, Dedeli köylerine  gidilmiş ve ırmak setti üzerinden okul bahçesine geri dönülmüştür. (15 kilometrelik bir etap)



Bereketli bir gün izcilerimle, arılarımla ilgilendim. Ardından Fen işleri müdürlüğünden emekli eniştem Zeki KARAYEL demir kapımızı söktü, kesti ve yerine kaynattı. Tabi bende çıraklık yaptım. (Nazar deymesin on parmağında on marifet )