Tabiat bir san'at-ı İlahiyedir, Sani olamaz...Bir kitabet-i Rabbanîdir, kâtip olamaz... Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Bir defterdir, defterdar olamaz. Bir kanundur, kudret olamaz. (Lem'alar)

9 Aralık 2011 Cuma

Karaboğaz Gölü Gezimiz


            KARABOĞAZ GÖLÜ     
            Bu göl Bafra Delta ovasının batı kesiminde oluşmuş kıyı set gölüdür. Göl alanı yaklaşık 160 hektar olup doğu – batı doğrultusunda uzanmaktadır. Göl alanı kışın yağışlarla birlikte alanı genişlerken, yaz mevsiminde kuraklık etkisiyle daralmaktadır. Göl  geniş  bataklık  ve sazlıklarla kaplıdır. Kış mevsiminde Yaban ördeği, Kaz, Karabatak ve diğer su kuşları için barınma alanıdır. Göl sularında tatlı su balıkçılığı yapılmaktadır Gölün ağız kısmı zaman zaman dalga biriktirmesi sonucu kapanır. Göl  Bedeş   çayının sularını boşalttığı bir alan durumundadır. Göl alanı kışın iyi bir avlanma alanıdır. Ayrıca göl içersinde yetişen kamış ve sazlar göl çevresinde oturanlar için ekonomik bir gelir kaynağıdır. Sazlardan hayvan barınağı örtüsü yapılırken Kamış ve Kındıra bitkisinden hasır, sepet ve hasır oturaklar yapılmaktadır.
Kındıra: Sulak yerlerde yetişen, ince uzun yapraklarının kenarları keskin, koyu renkli bir tür çayır otu.




Cezalar hiç bitmiyor. Hazır olda bizim için nöbet tutuyorlar.
İbadet tamam.
Kovanları açıp kontrol ettik, nazar değmesin kolonilerimin durumu iyi görünüyor. Bal stokları tamam huzur içinde etkinliğimize devam ediyoruz. 

Atıştırmalardan sonra oryantiring faaliyetine başlıyoruz.

Kırmızı ve Mavi takım hazır. İp uçlarını ve başlangıç koordinatlarını aldılar.
Zıpkın gibiler, hedeflere ulaştıkça deymeyin keyiflerine...
Hakem olarak bizde çocukların koşturmalarını izliyoruz.
Karaboğaz gölü kenarındayız.Üç tanede kuğu bir sürüde ördek gördük. Ördekleri ilk defa gören bir izcim küçük kuğular geçiyor öğretmenim deyince epey güldük.



Yaz aylarında bile Karadeniz bu kadar sakin olmaz.
Bu güzel havanın tadını çıkardık.

Bu etkinliğimizi de böylece tamamladık. Bir daha ki gezimiz Burunca İzci evine olacak.


1 yorum:

  1. Cok güzel gündü (: niraz yaramazlıklar yapdık ama olsun yine güzledi :)

    YanıtlaSil