Tabiat bir san'at-ı İlahiyedir, Sani olamaz...Bir kitabet-i Rabbanîdir, kâtip olamaz... Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Bir defterdir, defterdar olamaz. Bir kanundur, kudret olamaz. (Lem'alar)

24 Eylül 2011 Cumartesi

Planör

     ((THK. Bafra Şubesi başkanı Salih Zeki Nayır,”Bafra’lı gençlerin bir kartal gibi özgürce gökyüzünde uçmalarını sağlamak ve aynı zamanda havacılığı sevdirmek, gençleri sosyal hayatta mükemmelliğe ulaştırmak için THK Bafra Şubesi kendine vazife edinmiştir. 2011 yılında planör kursu, 2012 yılında paraşüt, yamaç paraşütü kurslarımız açılacaktır. Kurslarımız ücretsiz olup, 15 ila 50 yaş arası bay, bayan herkes katılabilecektir. Planör kursuna katılmak isteyenlerin, kontenjanın sınırlı olması nedeniyle en kısa zamanda  2011 yılının Mart ayı tarihinden başlamak üzere Haziran 2011 tarihine kadar şahsen THK Bafra Şubesi’ne müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.))
     Bu haber 07 Mart 2011, Pazartesi günü Bafra Haber'de yayınlanmıştır.
        THK Samsun Şubesi Başkanı Kerim Samangül, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yeni almış olduğu bir karar doğrultusunda Planör eğitimlerinde “Kule” şartının getirildiği, Bafra Emenni köyünde böyle bir yapılanmanın olmadığını, yapımın da zaman alacağı gerekçesiyle bu yıl ki Planör uçuş eğitiminin Çarşamba Havalimanına kaydırıldığını söyledi.  Bu arada 2011 Ekim ayı içerisinde Bafra semalarında Paraşüt atlayışlarının gerçekleşeceği müjdesini verdiler.
       THK'nun Bafra'da açmış olduğu planör kursuna kaydını ilk yaptıranlardan biriyim. Maalesef kursun başladığı  haberi verilmedi. Kursun başladığını ve alınmama gerekçemizi araştırınca öğrendim. 1969 doğumluyum, 40 yaş üzerini elemişler.


Yani hayalimiz bir başka bahara kaldı... Halbuki önce Bafra'lılar tercih edilmeliydi. Maalesef Bafra THK'nun düzenlemiş olduğu bir kursa biz Bafra'lılar katılamadık.
Tabi herşeyde bir hayır vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder